16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca ve termal Otelleri tamamı burada

KAPLICALARDAN FAYDALANMA ŞEKLİ
 
·Ilıca Mevsimi: Bölgenin hava şartları göz önünde bulundurularak kararlaştırılır. Genelde yurdumuzda belirlenmiş kaplıca ve içmelerin dönemi onbeş Mayıs - 15 Eylül arasıdır.
 
·Kaplıcalarda Tedavi Müddeti (Kür): Esaslı yararı karşılamak için üç haftalık bir terapi ve minumum 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo zamanı ve Süreler: Banyoya girmeden önce; ufak ve büyük Abdest yapmak, banyoda hareketsiz durmak lazımdır. Banyodan çıkış yaptıktan sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu yahut bornoza sarılınır, ılık salonda 1 Saat kadar yatılır. Bu zaman içinde, beden ter atar. Daha sonra giyinilir ve 1 saat dek daha fazla benzer gözde (odada) vakit geçirilir.
 
·Birinci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) öncelikli olarak aç karnına yahut sabah kahvaltısından 60 dakika sonra,
 
·ikinci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat öncelikle sağlanması durumunda maksimum derece yarar elde edilir.
 
·Banyoda bekleme zamanı: İlk Gün 10 dakka; daha sonradakilerde ise, hasta kişinin yaradılışına (bünyesine) ve rahatsızlığa göre, 12-yirmi Dakika içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) hastalıklarda öğütlenir. Süresi üç-6 hafta olmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 kezde altı Su bardağı (bir.5 litre); ondan itibarenki zamanlar; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika önce ikişer su bardağı içilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan yararlanılır. Bu suların prostata yaradığı kararlaştırılmıştır.
 
·Deri Rahatsızlıkları: Bütün cilt hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve killi sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu rahatsızlıklara, radio-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan yararlanılır.
 
·kadın hastalıkları: Bu bahiste hekim öğütü olmadan kaplıca terapisi uygulanması doğru olmaz. Ateşli kız marazlıklarında ve hamile hanımlarda kaplıca terapisi aşırı derece itinalı ve kesin olarak hekim gözetiminde gerçekleştirilmesinde yarar bulunmaktadır. Bahsi geçenlerin ötesinde Aybaşı rahatsızlıkları, kronik rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), balçıklı ve radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki derecede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca terapisi yapılmaz. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında kaplıcalardan faydalanılmaz. Kronik gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve davamlı (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan menfaatlenilir.
 
·Romatizmal hastalıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, kaplıca tedavisi gerçekleştirilmez. Davamlı (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), radio-aktiviteli ve killi sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan yararlanılır. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir hastalıklarında; tuzlu, çamurlu ve car radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Teneffüs yolu marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. ilerki derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
 

http://bushmeyer.com/blog/view/1842/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://zoov.co/pg/blog/owner/alibi59sid
http://zoov.co/blog/view/16975/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://nt2.network2social.com/pg/blog/owner/jarvis64ant
http://nt2.network2social.com/blog/view/316/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://elgg.bolindre.com/pg/blog/owner/beard24sid
http://elgg.bolindre.com/blog/view/545/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://abrigue.com/pg/blog/owner/mose96don
http://abrigue.com/blog/view/10159/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.turingcomputing.com/pg/blog/owner/mose36ant
http://www.turingcomputing.com/blog/view/1808/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://looking4uuu.com/pg/blog/owner/fir59oak
http://looking4uuu.com/blog/view/1157/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://phlaremagazine.com/pg/blog/owner/jarvis17sid
http://phlaremagazine.com/blog/view/222/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.coldpros.com/pg/blog/owner/tent43weed

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder