19 Mayıs 2012 Cumartesi

Gmail postaları nasıl gidiyor ?

Gmail e-posta trafiğini (Video Şeklinde) anlattı bu sefer

E-postanızda ‘gönder’e tıklamadan önce en son 1 kere denetliyor, hakiki eki bağladığımızdan inanmak arzuluyoruz. Peki hiç, başka 1 e-posta adresine doğru yola çıkan mailinizin yolculuğunu düşündünüzmü?



Google yeni başlattığı Story of Send sitesinde işte bu düşünülen soruların yanıtlarını yayınlıyor, Gönder butonuna kliklediğiniz anda e-mailinizin hangi mertebelerden geçtiğini açıklıyor.

Tam Google konseptinde dizayn edilmiş eğlendirici sitede; görseller, animasyonlar ve videolarla tüm detaylar açıklansa da, işte size kısa 1 hülasa:

web servis sağlayıcınızın hattından geçen e-mailiniz Google’a, oradan Google’ın data santrallarından birine, sonradan zararlı içeriğin (virüsün) scan edildiği sunucuya ve en en son da gelen kutusu bölümüne erişiyor.Ve bu işlem akıl almaz bir süratda gerçekleşiyor.Google’ın temin ettiği malumatlara nazaran Gmail yüzeyinden gönderilen e-maillerin %50’sinden çoğu bir andan (saniyeden) daha çok kısa sürede alıcıya yetişmiş oluyor.

Story of Ship’de aşırı boyutta başarılı şekilde betimlenmiş bu seyahatte Google doğa dostu yeşil teknolojisini de sunuyor.”Kullanılan metotların birincisi sunucuların sıcaklığını çoğaltmak. Bu da fazladan güç kullanımını bloke ediyor, ikinci önemli nokta ise rejenere edilebilir enerji kullanımı”. Diğer data centerlarından %50 daha çok az güç sarf eden Google, muhtemel olan her yerde yeşil enerji kullandıklarını ve hava bozukluğuna etkilerini indirgemeye çaba harcadıklarını vurguluyor.

Story of Ship’de ayrıca Google’ın data merkezlerinden fotoğraflar ve çevre dostu tedbirleriyle alakalı videolara da erişebilirsiniz.

Video 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder