30 Kasım 2012 Cuma

allık sözlük





Allık,süslenmemizi sonuçlandıran en büyük yardımcımızdır.Çantamızdan hiçbir şekilde ayırmamamız icap ettiğini hepimiz biliyoruz amma doğru tatbikte çok önemlidir.



http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?p=2386535







Özellikle elmacık kemikleri çıkıntılı olmayan kadınların gerçek allık yararlanmaları ve mini makyaj numaraları yapmlaları halinde yanakları, elmacık kemikleri son derece besbelli olabilir ve böylelikle sonderece cezbedici bir görüntüye varmak zor değil. Minik bir allığın yapabildiklerine aslında afallarsınız.



Yerine getirdiğiniz far ve rujuda hesaba katarak allığımızın renk tonunu kahve yada şeftali tonlarında kullanabiliriz.Allığımızı doğru yerine getirmek için aşağıdaki ipuçlarını sırayla uygulayın. Görüntünüz sizide şaşırtabilir ;



*Allık, yüze iyi 1 görünüm sağlar ve tene canlılık sunar.



*Göz ve dudaklar arasındaki renk dengesini himaye ettiği için seçtiğiniz rengin ruj tonunuzla uzlaşmasına gayret edin.



Ton (renk) renkleri



bir- Şeftali:Açık renkli ve sarışınsan bu renk tam sana karar.



iki- Pembe:Buğday renkli ve kumrallar bu tonları yeğlemeli.



üç- Toprak:Esmerler surat hatlarını belli edecek kahve tonlarını uygulamalıdır.



Gölge oyunları



Allık, yalnızca simanı renklendirmekle kalmaz, bununla beraber çeşitli gölgelendirmelerle sima hatlarının daha belli olmasını karşılar. İşte bu sebeple yapman lazım olanlar;



Siman eliptikse,



Kalem yada stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene ufak çarpı işaretleri yap. Daha sonra da bunları parmağınla hafiften saç. Suratın yuvarlaksa,Yüzünü daha çok ince ibraz etmek için, fotoğraftaki gibi her türlü iki kaşının üst tarafına, şakaklarına ve aşağı ucuna ufak çarpılar gerçekleştirip, tekrar parmaklarınla yay.



Yüzün uzunsa,



Yüzünün daha fazla oval görünmesini sağlamak için allığını saç zeminlerine elmacık kemiklerine ve çenene icra edip, en ince ayrıntısına kadar yay. Arzu edersen üzerine bir kat şeffaf pudra sürme işlemi yaparak daha çok düzgün bir görüntü edinebilirsin.



Hangi allık ne şekilde sürülür?



Toz allık



Toz allıklar tene mat 1 görünüş verir. Aşırı elverişli değildir amma gün boyunca kalıcılığını sürdürür. Ne şekilde yerine getirileceğine gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının yüzüne sürüp, fazlalığını hafiften çırptıktan daha sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge meydana getirmek için allığının bir ton koyusunu şakaklarının aşağı tarafına zayıf 1 çizgi şeklinde sürüp en ince ayrıntısına kadar yay. Fazlalığını selpakla alıp, üzerine bir kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En ufak çantaya bile gönül rahatlığıyla sığdığından ve fırça gerekli olmadığından fazlasıyla elverişlidir. Kalemi resimdeki gibi 1 arka arkaya şakaklarına sürüp, iyice yay. Daha parlayan 1 görünüm için, üzerine nemlendirici sür.



Sıvı allık



Dokuya bebeksi 1 pembelik sunmak için daha iyi bir tarz olamaz! genel olmasa da büyük cosmo-search’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin likit allıklar, aynen oje gibi şişe ve fırçadan ortaya çıkar. Fırçayı şişeye daldırıp, aşırısını silkeledikten daha sonra yanaklarına hatlar halinde sürüp, pamuk yardımcılığıyla en ince ayrıntısına kadar saç.



Stick allık



Fırça ihtiyacı olmayan ve dokuya ekstra parlaklık sağlayan stick allığı uygulamak fazla basit. Tek yapman lüzum olan bulamaç gibi bir görünüşe olanak vermemek için, stick allığını öncelikli olarak elinin yüzüne sürmen ve parmaklarınla edinip, stratejik bölgelere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üst kısmı bu iş için çok mütenasip!



Uygulama



*Tebessüm edin ve allığı yanağınızın en yüksek noktasına sürün.



*Çok fazla görünmemesi, farklı bir bölüm gibi durmaması için tonu yavaş yavaş ve fırçadaki artıkları üfleyerek kullanın.



*Simanın dışına gerçek, yuvarlak ve hafif hareketlerle etmeyi sürdürün.



*Görünümde tamamlık temin etmek için, fırçanızı burun tarafı, çene ve alnınıza da hafiften dokundurun.



*Tonu fazla loş yahut fazla kaçtıysa cilt renginizden daha fazla açıkta kalan bir pudra ile yoğunluğu düşürün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder