30 Kasım 2012 Cuma

allık türleri





Allık,süslenmemizi tamamlayan en büyük yardımcımızdır.Çantamızdan hiçbir şekilde ayırmamamız gerektiğini tümümüz biliyoruz amma hakiki uygulamada fazla ehemmiyetlidir.



http://www.duzceuniversitesi.net/showthread.php?p=80592







Özellikle elmacık kemikleri belirgin olmayan kadınların hakiki allık faydalanmaları ve ufak makyaj numaraları yapmlaları halinde yanakları, elmacık kemikleri son derece belirginleşebilir ve böylelikle fazlasıyla göz alıcı 1 görüntüye kavuşmak zor değil. Ufakça 1 allığın ortaya koyabildiklerine doğrusu şok olursunuz.



Başvurduğunuz far ve rujuda görerek allığımızın renk tonunu kahve veya şeftali renklerinde yerine getirebiliriz.Allığımızı doğru tatbik etmek için alt taraftaki ince noktaları birer birer yapın. Görünümünüz sizide afallatabilir ;



*Allık, yüze sevinçli 1 görünüm verir ve tene hareketlilik getirir.



*Göz ve dudaklar arasındaki ton (renk) denkliğini muhafaza ettiği için seçtiğiniz rengin ruj renginizle uyumuna ilgi gösterin.



Ton (renk) tonları



1- Şeftali:Açık renkli ve sarışınsan bu ton (renk) tam sana karar.



iki- Pembe:Buğday renkli ve kumrallar bu renkleri tercih etmeli.



3- Toprak:Esmerler yüz hatlarını belirginleştirecek kahve tonlarını kullanmalılar.



Gölge oyunları



Allık, sadece yüzünü renklendirmekle kalmaz, bununla birlikte türlü gölgelendirmelerle yüz hatlarının daha bariz olmasını karşılar. İşte bundan dolayı etmen ihtiyaç olanlar;



Yüzün ovalse,



Kalem ya da stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene ufak çarpı izleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafiften saç. Yüzün daire şeklindeyse,Yüzünü daha fazla ince göstermek için, görüntüdeki gibi her türlü iki kaşının üst tarafına, şakaklarına ve alt tarafına küçük çarpılar ifa edip, yine parmaklarınla yay.



Suratın uzunsa,



Çehrenin daha çok oval görünmesini elde etmek için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene uygulayıp, tamamen saç. Arzu edersen yüzüne 1 kat saydam pudra sürme işlemi yaparak daha yumuşak bir imaj edinebilirsin.



Ne tür allık nasıl sürülür?



Toz allık



Toz allıklar deriye mat bir görünüm verir. Fazla elverişli değildir ama gün boyu sürekliliğini sağlar. Ne şekilde yerine getirileceğine gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının üzerine sürüp, artanını hafiften silkeledikten daha sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge üretmek için allığının bir ton koyusunu şakaklarının alt tarafına zayıf bir çizgi şeklinde sürüp adamakıllı saç. Artanını selpakla sağlayıp, üstüne 1 kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya dahi rahatlıkla sığabildiğinden ve fırça istemediğinden fazlasıyla kullanışlıdır. Kalemi resimdeki gibi 1 sıra halinde şakaklarına sürüp, adamakıllı sür. Daha fazla parlayan 1 görünüm için, üstüne nemlendirici sür.



Likit allık



Cilde bebeksi bir pembelik sunmak için daha iyi 1 usul olamaz! Çok yaygın olmasa da büyük cosmo-store’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin sıvı allıklar, aynen oje gibi şişe ve fırçadan oluşur. Fırçayı şişeye daldırıp, aşırısını silkeledikten sonra yanaklarına çizgiler durumunda sürüp, pamuk yardımıyla adamakıllı dağıt.



Stick allık



Fırça ihtiyacı olmayan ve cilde ek ışıldama kazandıran stick allığı uygulamak fazla basit. Tek yapman icap eden bulamaç gibi 1 görünüşe meydan vermemek için, stick allığını öncelikle elinin üzerine sürmen ve parmaklarınla alıp, stratejik bölgelere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üstü bu maslahat için çok mütenasip!



Uygulama



*Tebessüm edin ve allığı yanağınızın en yüksek yerine sürün.



*Aşırı görünmemesi, ayrı bir kısım gibi durmaması için tonu yavaş yavaş ve fırçadaki aşırılıkları üfleyerek kullanın.



*Çehrenin dışına gerçek, daire biçiminde ve hafif hareketlerle etmeyi sürdürün.



*Görüntüde tamamlık karşılamak için, fırçanızı burun ucu, çene ve alnınıza da hafiften dokundurun.



*Rengi çok loş ya da çok fazla kaçtıysa deri renginizden daha çok açıkta kalan 1 pudra ile yoğunluğu indirgeyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder