30 Kasım 2012 Cuma

allık sürmenin incelikleri





Allık,süslenmemizi sonuçlandıran büyük hizmetçidir.Çantamızdan hiçbir şekilde ayırmamamız lazım olduğunu tamamımız biliyoruz amma doğru yerine getirmede çok ehemmiyetlidir.



http://www.ibeatyou.com/user/sampuanruj
http://www.writerscafe.org/sampuanruj
http://intensedebate.com/people/sampuanruj
http://balerincls.polyvore.com
http://sportspyder.com/users/sampuanruj




bilhassa elmacık kemikleri çıkıntılı olmayan kadınların gerçek allık yararlanmaları ve ufak makyaj hileleri yapmlaları durumunda yanakları, elmacık kemikleri fazlasıyla belli olabilir ve böylece aşırı derecede hoş bir görüntüye ulaşmak güç değil. Minnacık bir allığın gerçekleştirebildiklerine gerçekte hayret edersiniz.



Yerine getirdiğiniz far ve rujuda göz önünde bulundurarak allığımızın rengini kahve veya şeftali tonlarında başvurabiliriz.Allığımızı doğru kullanmak için alttaki ipuçlarını usule uygun yerine getirin. Görüntünüz sizide sersemletebilir ;



*Allık, yüze neşeli bir görünüş verir ve cilde hareketlilik sunar.



*Göz ve dudaklar arasındaki renk balansını muhafaza ettiği için seçtiğiniz rengin ruj renginizle uygunluğuna önem verin.



Renk tonları



1- Şeftali:Açık renkli ve sarışınsan bu ton (renk) tam sana göre.



2- Pembe:Buğday renkli ve kumrallar bu renkleri tercih etmeli.



üç- Toprak:Esmerler çehre hatlarını belli edecek kahve renklerini kullanmalılar.



Gölge oyunları



Allık, yalnızca simanı renklendirmekle kalmaz, bununla beraber çeşitli gölgelendirmelerle çehre hatlarının daha belli olmasını karşılar. bak bundan dolayı yapman gerekenler;



Suratın ovalse,



Kalem ya da stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı işaretleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafifçe yay. Çehren daire şeklindeyse,Suratını daha ince ibraz etmek için, resimdeki gibi her türlü 2 kaşının üst ucuna, şakaklarına ve aşağı kısmına küçük çarpılar ifa edip, yine parmaklarınla dağıt.



Suratın uzunsa,



Suratının daha fazla oval görünmesini elde etmek için allığını saç zeminlerine elmacık kemiklerine ve çenene icra edip, iyice sür. Arzularsan üstüne 1 kat transparan pudra sürme uygulamasını gerçekleştirerek daha fazla yumuşak 1 imaj sağlayabilirsin.



Ne gibi allık nasıl sürülür?



Toz allık



Toz allıklar dokuya mat bir görünüş verir. Fazla pratik değil lakin gün boyunca sürekliliğini korur. Ne şekilde sağlanacağına gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının üzerine sürüp, fazlalığını hafifçe silkeledikten sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge yapmak için allığının bir ton koyusunu şakaklarının aşağı tarafına zayıf 1 hat tarzında sürüp tamamen yay. Fazlalığını kağıt peçeteyle sağlayıp, üzerine bir kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya dahi rahatlıkla sığabildiğinden ve fırça gerektirmediğinden aşırı kullanışlıdır. Kalemi resimdeki gibi 1 seri olarak şakaklarına sürüp, adamakıllı saç. Daha fazla parlak 1 görünüş için, üzerine nemlendirici sür.



Likit allık



Tene bebeksi bir pembelik vermek için daha iyi bir yol olamaz! Çok yaygın olmasa da büyük cosmo-shop’larda gönül rahatlığıyla bulabileceğin sıvı allıklar, tıpkı oje gibi şişe ve fırçadan ortaya çıkar. Fırçayı şişeye daldırıp, fazlalığını çırptıktan daha sonra yanaklarına hatlar halinde sürüp, pamuk yardımıyla ayrıntılarıyla sür.



Stick allık



Fırça gerektirmeyen ve deriye ekstra parlaklık vereyen stick allığı tatbik etmek fazla basit. Tek yapman lüzum olan bulamaç gibi 1 görüntüye sebep vermemek için, stick allığını başta elinin üstüne sürmen ve parmaklarınla sağlayıp, stratejik kesimlere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üzeri bu maslahat için çok mütenasip!



Uygulama



*Gülümseyin ve allığı yanağınızın en yüksek noktasına sürün.



*Aşırı gözükmemesi, başka bir kesim gibi durmaması için tonu yavaş yavaş ve fırçadaki artıkları üfleyerek tatbik edin.



*Suratın dışına hakiki, daire biçiminde ve yumuşak manevralarla yerine getirmeyi devam ettirin.



*Görüntüde bütünlük karşılamak için, fırçanızı burun tarafı, çene ve alnınıza da hafiften dokundurun.



*Rengi çok kapalı veya çok fazla kaçtıysa deri tonunuzdan daha açık olan bir pudrayla yoğunluğu düşürün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder