30 Kasım 2012 Cuma

deborah allık





Allık,makyajımızı tamamlayan büyük hizmetçidir.Çantamızdan asla ayırmamamız lazım olduğunu tümümüz biliyoruz lakin gerçek kullanımda çok ehemmiyetlidir.







Özellikle elmacık kemikleri belirgin olmayan kadınların hakiki allık yararlanmaları ve ufak makyaj numaraları yapmlaları durumunda yanakları, elmacık kemikleri fazlasıyla besbelli olabilir ve böylelikle fazlasıyla cezbedici bir görüntüye varmak zor değil. Küçükçe 1 allığın gerçekleştirebildiklerine doğrusu apışırsınız.



Yerine getirdiğiniz far ve rujuda hesaba katarak allığımızın rengini kahve yahut şeftali tonlarında uygulayabiliriz.Allığımızı doğru yerine getirmek için alttaki ipuçlarını birbiri peşisıra tatbik edin. Görüntünüz sizide hayran bırakabilir ;



*Allık, yüze sevinçli bir görünüş sağlar ve tene canlılık getirir.



*Göz ve dudaklar arasındaki renk denkliğini koruduğu için seçtiğiniz rengin ruj tonunuzla uygunluğuna ilgi gösterin.



Renk renkleri



1- Şeftali:Açık tenli ve sarışınsan bu ton (renk) tam sana göre.



iki- Pembe:Buğday tenli ve kumrallar bu tonları tercih etmeli.



3- Toprak:Esmerler sima hatlarını belirginleştirecek kahve renklerini uygulamalıdır.



Gölge oyunları



Allık, yalnızca simanı renklendirmekle kalmaz, bununla beraber çeşitli gölgelendirmelerle çehre hatlarının daha belirgin olmasını karşılar. işte bunun için yapman lüzum olanlar;



Çehren elipsse,



Kalem yada stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene ufak çarpı işaretleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafifçe yay. Suratın yuvarlaksa,Suratını daha zayıf göstermek için, görüntüdeki gibi her iki kaşının üst tarafına, şakaklarına ve alt tarafına küçük çarpılar yapıp, gene parmaklarınla dağıt.



Suratın uzunsa,



Yüzünün daha oval görünmesini sağlamak için allığını saç zeminlerine elmacık kemiklerine ve çenene uygulayıp, adamakıllı yay. Arzularsan yüzüne 1 kat şeffaf pudra sürme uygulamasını gerçekleştirerek daha fazla düzgün 1 imaj edinebilirsin.



Ne tür allık ne şekilde sürülür?



Toz allık



Toz allıklar deriye mat 1 görünüş verir. Aşırı kullanışlı değildir ama bütün gün kalıcılığını sağlar. Nasıl yerine getirileceğine gelince... Büyük allık fırçanı toz allığının yüzüne sürüp, aşırısını hafifçe salladıktan daha sonra, elmacık kemiklerine uygula. Gölge imal etmek için allığının 1 ton koyusunu şakaklarının aşağı tarafına ince bir hat tarzında sürüp ayrıntılarıyla saç. Artanını selpakla alıp, yüzüne bir kat şeffaf pudra sür.



Kalem allık



En küçük çantaya bile rahatlıkla sığdığından ve fırça ihtiyacı olmadığından fazlasıyla elverişlidir. Kalemi görüntüdeki gibi 1 seri olarak şakaklarına sürüp, adamakıllı saç. Daha çok ışıldayan bir görünüş için, üstüne nemlendirici sür.



Sıvı allık



Dokuya bebeksi 1 pembelik vermek için daha iyi bir yöntem olamaz! Çok yaygın olmasa da büyük cosmo-search’larda rahatlıkla bulabileceğin likit allıklar, aynı oje gibi şişe ve fırçadan meydana gelir. Fırçayı şişeye daldırıp, fazlalığını silkeledikten daha sonra yanaklarına hatlar halinde sürüp, pamuk desteğiyle tamamen sür.



Stick allık



Fırça gereği olmayan ve cilde fazladan parlaklık sağlayan stick allığı uygulamak fazla kolayca. Tek yapman icap eden bulamaç gibi bir görüntüye sebep vermemek için, stick allığını evvelce elinin yüzüne sürmen ve parmaklarınla edinip, stratejik kısımlara uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üst tarafı bu iş için fazla mütenasip!



Uygulama



*Gülün ve allığı yanağınızın en yüksek yerine sürün.



*Çok fazla gözükmemesi, farklı bir kısım gibi durmaması için rengi azar azar ve fırçadaki fazlalıkları üfleyerek uygulayın.



*Yüzün dışına hakiki, yuvarlak ve yumuşak hamlelelerle yerine getirmeyi devam ettirin.



*Görünümde bütünlük sağlamak için, fırçanızı burun ucu, çene ve alnınıza da hafifçe dokundurun.



*Rengi fazla koyu veya yoğun kaçtıysa ten tonunuzdan daha açıkta kalan 1 pudra ile yoğunluğu indirgeyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder